Održan sastanak predstavnika UHD-a s predstavnicima Državne škole za javnu upravu

Dana 02. studenoga 2022. godine održan je u prostorijama Državne škole za javnu upravu (DŠJU) sastanak predstavnika Udruge hrvatskih diplomata (UHD), Natali Lulić, predsjednice, Roberta Bogešića, dopredsjednika i Ane Krivak, članice Izvršnog odbora UHD-a sa Sanjom Kovačić Bertić, načelnicom Službe za organizaciju programa i Aleksandrom Prgomet Bosanac, načelnicom Službe za razvoj sustava usavršavanja.

Uvodno je Lulić govorila o misiji djelovanja i ulozi UHD-a, čiji su članovi diplomati u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (MVEP), te je posebno naglasila potrebu kontinuiranog obrazovanja diplomata u području međunarodnih odnosa i općenito diplomatskih vještina.

Kovačić Bertić je kazala kako DŠJU redovito šalje državnoj administraciji obavijesti o planiranim seminarima i tečajevima u organizaciji DŠJU, te je u razgovoru istaknuta potreba da se te informacije proslijede na zaposlenike što bi dodatno pridonijelo kvalitetnijem radu i organizaciji Ministarstva uz zadovoljstvo i motiviranost zaposlenika.

Krivak je ukazala na potrebu prijenosa znanja posebno kroz radionice u području zakona o upravnom postupku kako bi se što kvalitetnije obavljale aktivnosti posebno povezane uz konzularne poslove.

U razgovoru su članice DŠJU-a istaknula kako će projekt „Ja i strah“, u cilju jačanja otpornosti zaposlenika, proslijediti nadležnim službama te će izvijestiti o mogućnostima daljnje suradnje.