Uskršnja čestitka

Drage članice i članovi Udruge hrvatskih diplomata (UHD), drage kolegice i kolege,

U vrijeme prepuno izazova i neizvjesnosti, pandemije, ratova, brojnih paradoksa i nelogičnosti, dolazi nam Uskrs koji nije samo čestitka, niti darivanje. To je  prilika da svatko od nas pronađe jedinstvene talente u sebi i molitvom, učenjem, istraživanjem, radom, dobrim djelima, suosjećanjem sa drugima, pogotovo slabima i ranjenima, pruži svoj doprinos i ovozemaljski svijet učiniti produhovljenim i Bogu ugodnim. Tako možemo ispuniti smisao naših života, skrušeni i zahvalni za najveći dar koji nam je dan.

Ponekad nam se život čini kao besmisleno vršenje rascjepkanih rutinskih radnji, ali tek kad pogledamo unatrag, sjećanjem na boli, patnje i prepreke koje smo premostili i plodove koji su iz toga proizašli, možemo povezati sve te sekvence u jednu nit, u kojoj otkrivamo smisao našeg života. Biti svjestan Božje prisutnosti u svakom trenutku, u svakoj osobi koju susretnemo, u svakom izazovu s kojim se suočavamo, veliki je blagoslov.

Neka nas ovo uskršnje vrijeme podsjeti kako su patnja i bol prilika za utjehu, a tama prilika nekome upaliti svjetlo. Gotovo paradoksalno, u najdubljoj boli, patnji i tami razotkriva se istinska ljudskost i bogolikost i snažna želja za pronalaskom smisla. U najvećim olujama i opasnostima budi se snaga, vjera i nada kako su čuda moguća. Naši životi su jedna od tih čuda, a na nama je da ih otkrijemo.

Želimo vam sretan Uskrs, ispunjen smislom i vjerom u život vječni!

IO UHD-a