POZIV na Drugi susret grupe “Žene u diplomaciji”, 22. ožujka 2018.

ožu 19, 2018   //   by robertbogesic   //   Uncategorized  //  Komentari isključeni za POZIV na Drugi susret grupe “Žene u diplomaciji”, 22. ožujka 2018.

Drage kolegice, članice Udruge i sve ostale

Želim nam svima čestitati Dan žena i ujedno nas podsjetiti da smo prošle godine krajem ljeta oformile neformalnu grupu u okviru Udruge hrvatskih diplomata naslovljenu „Žene u diplomaciji“. Nije nas tada puno došlo na prvi sastanak ali ipak kolegice koje su došle imale su motivaciju i viziju djelovanja takve grupe. Kako smo se u međuvremenu borili za sam opstanak Udruge, ova inicijativa nije dalje zaživjela. No, sad je novi trenutak!

Ideja na našem prvom sastanku bila je da pozovemo francusku veleposlanicu u RH  da nam dođe održati predavanje na temu jedinstvenog modela bračne podjele veleposlaničke dužnosti koju obnašaju gđa. i g. Meunier u RH, kao i djelovanja sestrinske grupe u francuskom MVP koja postoji već 10 godina.

Također je u našem ministarstvu 14. veljače dr.sc. Vera Tadić održala predstavljanje svojeg projekta “Uloga i doprinos diplomatkinja u osnivanju i razvitku diplomacije Republike Hrvatske 1991-2016.“ Na intranetu se nalazi link na upitnik za ovaj vrijedan projekt. Na javnim web stranicama ministarstva nalazi se čestitka za Dan žena J  Čini se da imamo dovoljno zanimljivih inicijativa koje bismo mogle podržati i osmisliti neke nove zajedno.

Predlažem drugi susret grupe „Žene u diplomaciji“ dana 22. ožujka u 14 sati u Maloj multimedijalnoj dvorani.

Molim vas da pozovete i druge kolegice koje su ovim mailom nenamjerno izuzete.
 

Srdačno,

Danijela

Comments are closed.